UNIEK EN ROMANTISCH

SANTORINI

 

Santorini, ik kom zeker terug!              #tipsgriekenland

Informatie voor jou complete vakantie

Het is weer zo ver! De zomer komt er aan en we gaan beslissen welke vakantiebestemming we dit jaar gaan bezoeken. En dit jaar is het Santorini. In 2020 heb ik een reis door Griekenland gemaakt en nadat ik Kreta had bezocht vervolgde ik mijn reis door Griekenland. En ja, laten we de boot maar naar Santorini nemen waar ik uiteindelijk 2 weken ben geweest. Een geweldig eiland en ik ben zo blij met de keuze om er naar toe te gaan. Uiteraard wil jij precies weten wat je op deze bestemming kunt gaan doen en wat nu de beste restaurant zijn. Waar is nu dat gezellige barretje waar iedereen het over heeft? Op deze pagina probeer ik je wat over Santorini te vertellen en je de handvaten geven voor een vakantie om niet te vergeten. 

Een dosis reisinspiratie voor een nooit te vergeten vakantie. Tips over Griekenland!

Bezienswaardigheden op Santorini

  1. Oia
  2. Red Beach Akrotiri
  3. Lost Atlantis Experience
  4. Amoudi Bay
  5. Wine tasting bij ‘Santo Wines’

FOTO INSPIRATIE UIT SANTORINI

Fotogalerij van Fira

Fotogalerij van Oia

 

Overige foto’s uit Santorini

  

Santorini, onze week op het eiland was er een om nooit te vergeten!           

 

     Het eiland Santorini is ideaal voor een korte vakantie. Er zijn veel bezienswaardigheden en deze bevinden zich allemaal op korte afstand van elkaar. Het eiland is slechts 18 km lang en 6km breed en in maximaal 1 uur rij je het hele eiland over. Wij hebben voor 3 dagen een auto gehuurd en het hele eiland kunnen bezichtigen. De rest van de dagen zijn we in Oia en de hoofdstad Fira verbleven. 

Een dag naar Oia

In de ochtend namen we de lokale bus uit de hoofdstad Fira naar het bekende dorpje Oia. We hebben er veel over gelezen en heel veel foto’s van langs zien komen. Schitterende vakantie foto’s van vakantiegangers die een kamer hebben gehuurd waarbij ze uitzicht hebben over de Caldera. De Caldera is de krater die gevormd is door een vulkaanuitbarsting. Het dorp Oia is tegen de steile vulkaanrand opgebouwd en dit uitzicht is uniek. Wij vonden het dorp Oia schitterend, het is zo populair onder toeristen dat de echte rust hier ver te zoeken is. Je ziet koppels trouwfoto’s maken en iedereen is bezig een foto te krijgen met een van de schitterende uitzichten. Het is een plek die je gezien moet hebben maar wij adviseren niet om op deze locatie een peperduur hotel te nemen. Mocht je toch een hotelkamer willen met uitzicht over de caldera kijk dan naar de mogelijkheden in Fira. De prijzen zijn een stuk gunstiger en ook vind je hier hottubs met uitzicht. 

De hoofdstad Fira.

Wij hebben hier een accommodatie geboekt en we hebben ons hotel 1 nacht ingewisseld om een kamer te nemen met uitzicht over de caldera en met een hottub. Dit was de beste beslissing die we hebben gemaakt want wat een uitzicht hadden we hier. Zonsondergang met uitzicht op de Caldera. Ook heb je in de hoofdstad leuke winkels, vele restaurants en gezellige barretjes. Het is de ideale uitvalsbasis om het eiland te verkennen. 

Genieten van de mooiste plekken op Santorini.

Santo Wines

Op Santorini worden wijnen gemaakt. De vruchtbare vulkanische grond blijkt de ideaal te zijn voor de druiven. Er zijn verschillende wijnboeren op het eiland waarvan santo wines de grootste is. Je kunt hier wijnproeverijen doen met uitzicht op de Caldera, er zijn slechtere plekken om een middag te genieten. Een tip is om er met de taxi naar toe te gaan, het is centraal gelegen op het eiland waardoor vanuit verschillende vakantiedorpen deze wijnboer goed bereikbaar is. 

Red beach en Black beach

Het rode strand, ten zuiden van Akrotiri, is een populair strand! Het dankt zijn naam aan de rotsen die een rode kleur hebben. Het pad naar het strand is oneffen en wandelschoenen komen hier zeker van pas. Er is bij het strand een kleine snackbar waar je wat kunt eten en drinken. Ook vind je een aantal taverna’s op de plek waar je ook de auto parkeert. We hebben het rode strand gevonden en zijn erg onder de indruk maar we lazen ook veel over het zwarte strand bij Perissa. Een populaire vakantieplaats met een schitterend zwart strand, met bars en beachclubs en vele restaurants. Voor jongeren is dit de ideale uitvalsbasis op Santorini. 

 

VIDEO’S UIT SANTORINI

Translate »