Een veelzijdig en schitterend eiland

ZAKYNTHOS

 

Zakynthos we komen er weer aan!           #tipsgriekenland

Informatie van een ex-inwoner van Zakynthos! 

Het is weer zo ver! Jou vakantie komt er aan en je gaat beslissen of Zakynthos dit jaar de vakantiebestemming gaat worden. Zakynthos waar gezelligheid en natuurschoon een gouden combinatie blijkt te zijn. Jij wilt waarschijnlijk precies weten wat je op deze bestemming kunt gaan doen en wat nu de beste restaurant zijn. Ik heb 4 maand op dit eiland gewerkt en probeer je zo veel mogelijk tips en informatie te geven over dit eiland. Er is zo veel keuze op dit eiland dat tips voor restaurants of barretjes zeker een meerwaarde zal zijn tijdens de vakantie. Op deze pagina probeer ik jou alles over Zakynthos te vertellen en je de handvaten geven voor een vakantie om niet te vergeten. 

Een dosis inspiratie over Zakynthos op deze pagina. Ik hoop je foto’s te mogen zien op Social-media #tipsgriekenland 

Bezienswaardigheden op Zakynthos

  1. Navagio Beach (Scheepswrak Panagiotis)
  2.  Het Nationaal Park Zakynthos
  3. Venetian Castle (Bochali)
  4. Solomos Square
  5. Schildpadden opvang & informatie centrum

VIDEO VAN ZAKYNTHOS

Navagio Beach / Shipwreck Beach

De belangrijkste en meest herkenbare bezienswaardigheid van Zakynthos. Het heeft jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers met een uitzondering in het jaar 2020. Vanaf 2021 zal er toezicht bij de bezienswaardigheid zijn dat voorheen geen organisatie en toezicht had.

Filipoi Beach / Porto Selinas

Filipo beach ook wel Porto selinas genoemd is een van de vele onbekende stranden op het eiland. Deze plek is uniek door de schitterende ligging. Het is omringd door rotsen en het water is kraakhelder. Het is een mooie plek om te snorkelen.

Keri Caves

De Keri Caves zijn bereikbaar vanaf de haven van Agios Sostis. Je kunt hier zelf een boot huren of met een van de georgansiseerde boottochten mee. Het gebied is erg groot en je vind verschillende plekken om te snorkelen. Mizithres, Keri is helaas niet te bereiken met je eigen boot. Net voor dit punt is iemand die het gebied bewaakt en je niet verder laat varen.

 

Zakynthos, mijn tijd op Zakynthos vloog voorbij!   

In een vogelvlucht beschrijf ik mijn tijd op Zakynthos en wat ik hier allemaal heb gedaan. Ik hoop je hiermee een beeld te kunnen schetsen wat het eiland te bieden heeft. Ontdek Zakynthos met tipsgriekenland.

Een dag naar Zakynthos-stad

Ik begin mijn short-story met een bezoek aan de hoofdstad van het eiland, de hoofdstad heeft rond de 12.000 inwoners waarbij het gehele eiland 40.000 inwoners kent, het is een klein eiland met een relatief laag inwoners aantal. Het voordeel is dat het een klein eiland is en het wel gezellig en druk aanvoelt. Dit komt in de zomer ook vooral door de vele toeristen die naar dit eiland trekken. De grootste groep toeristen komt uit England en daarna komen de Polen, Italianen en uiteraard horen wij ook in dit rijtje thuis. De hoofdstad heeft mij positief verrast met een mooi centrum en leuke winkelstraatjes. Het is niet een hoofdstad zoals in Corfu, Kerkyra of Rhodos-stad waarbij de geschiedenis van de tijd je inhaalt. Het is een moderne hoofdstad waar het in de avond erg gezellig is en waar je heerlijk kunt gaan dineren in een van de restaurants. Ik heb een bezoek gebracht aan het Venetiaanse kasteel wat uit kijkt over de stad, dit is gelegen in het dorpje Bochali. Ik heb hier een halve dag doorgebracht en zijn toen verder gereden naar het gezellige toersitische plaatsje Tsillivi. Hier heb ik heerlijk gelunched, ik kan deze plek wel aanraden om te boeken. Het is erg dicht bij de hoofdstad en luchthaven en het dorpje is mooi en gezellig opgebouwd, genoeg keuze in hotels in verschillende comfort-klasses dus voor ieder wat wils.

 

Genieten van de uitzichtpunten op Zakynthos

Zakynthos kent grote hoogteverschillen aan de Zuid kust waarbij kalkstenen rotsen een schitterend effect heeft op de kleuren uit de zee. Ikheb een dag ingepland om de mooiste plekjes aan de zuid-west kust te bezoeken waaronder Navagio Beach met het scheepswrak en een wat onbekend uitzichtpunt dicht bij Keri. Hierna wil ik nog de blauwe grotten gaan opzoeken. 

Keri viewpoint, het was lastig te vinden maar uiteindelijk toch gevonden. Vanaf Kalamaki hebben we ‘Keri lighthouse restaurant’ ingevoerd en daar hebben we onze auto geparkeerd. Het staat niet goed aangegeven maar op google maps vind je een locatie ‘scenic viewpoint’ en het ligt ongeveer op een kwartier afstand van het restaurant. Er loopt een weg naar toe maar deze is alleen geschikt voor Quads of 4×4 auto’s. Wij zijn gaan hiken en eenmaal aangekomen.. wat een uitzicht! Dit uitzichtpunt staat in mijn top 3 qua schoonheid. Het is er niet toeristisch en er niks afgezet, je kijkt gewoon gelijk meters de afgrond in. Heb je hoogtevrees? Dan is dit geen geschikte plek. 

De rest van tijd op Zakynthos beschrijf ik in de komende blogs op deze pagina.

 

Luxe resorts op Zakynthos

5 Appartementen en Studio's

All Inclusive Zakynthos

Steden & Dorpen

 

Laganas/Agios Sostis
Kalamaki
Argassi
Tsillivi
Zakynthos-stad

TIPS VAN ZAKYNTHOS

Translate »