Reisblog Reisverhalen

Uitgehongerd in Thailand

 

Voedselproblemen in Thailand, Het land van de backpacker? Geen probleem, ik was ook ‘bijna’ uitgehongerd’.

Welke reiziger is er niet geweest, Thailand. Maar welke reiziger heeft ook zijn problemen gehad met het culinaire verschil. Het gezegde ‘wat de boer niet kent, dat vreet hij niet’. Dit is misschien wel het meest afschuwelijke gevoel voor een rasechte reiziger. Ik ben iemand die echt alles wil uitproberen maar ik heb het dus ervaren in mijn eerste reis door Thailand.

De problemen begonnen in de tweede week van een 5,5 week durende reis door Thailand en Cambodja. Ik voelde iets in mijn lichaam en geest wat ik nog niet eerder heb ervaren. De angst voor voedsel!. Ik HOU van eten, echte liefde maar mijn geest liet het culinaire voedsel uit Azie in de eerste periode niet toe.

 

Ik viel in de eerste week al enkele kilo’s af en ik had een infectie. Ik zat vervolgens 1 week op de wc in een hostel in Bangkok, gelukkig zaten er weinig personen in het hotel. De geur die uit de wc kwam was namelijk werkelijk afschuwelijk. Vocht en voedsel problemen kortom

We vertrokken na veel wikken en wegen toch naar de volgende bestemming, Kanchanaburi en hier is mij iets heel moois overkomen.

We kwamen aan op het busstation en vervolgens gingen we naar het bekende Jolly Frog, een goed aangeschreven backpackers Hostel. En ik heb nog nooit zo’n uitgebreide kaart gezien, de gerechten waren voortreffelijk: pizza’s, schnitzels, pasta’s en lokaal eten. Alles maar dan ook alles hebben ze in dit hostel-resataurant en voor de Lokale Thaise prijzen. Hier heb ik alle verloren kilo’s er weer aan gegeten en ben ik helemaal fit verklaard om de reis voort te zetten.

Ik keur Europees voedsel echt af op zo’n reis. Maar mocht je problemen hebben met het culinaire verschil in Azie en voel je je uitgehongerd? GA NAAR JOLLY FROG in Kanchanaburi.

 

proost

 

En ben je weer helemaal bijgetankt, ga gewoon het lokale voedsel weer eten. Uiteindelijk is dit echt het lekkerste het is alleen even wennen.

 

 

1 Comment
  • Reply
    Route Thailand & Cambodja in 5 weken
    mei 6, 2016 at 5:19 pm

    […] Kanchaniburi: 4 dagen. We kwamen aan op het busstation van Kanchaniburi. We hadden gelezen over jollyfrog en we hebben ons hier laten afzetten. Dit hostel was op het gebied van eten echt een waar paradijs, ik heb een blog bericht geschreven over dit paradijsje, waar ik weer op krachten ben gekomen,Uitgehongerd in Thailand. […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe & Follow
Recente reacties
pixieorangeproteus89943

Bekijk volledig profiel →