Reisblog Reistips

Top 5 activiteiten in Bodrum

 

Vakantiebestemming Bodrum is bij uitstek de plek voor de echte Turkije liefhebber.

Bodrum ligt aan de Golf van Gokova is dit een ware parel, met een fantastische baai aan de Promenade. Het is zeer populair onder vakantiegangers uit Turkije maar ook onder Europeesche toeristen. Bodrum is een district in de provincie muğla met als hoofdstad het gelijknamige Bodrum. Onder Bodrum vallen de volgende vakantiebestemmingen: Bitez, Gümbet, Bodrum, Akyarlar, Güvercinlik, Gündogan, Torba, Turgutreis,Türkbükü en Yalikavak.  Wij hebben een top 5 activiteiten geselecteerd voor jullie.

 

5. Milas markt

Wat niet mag ontbreken bij een bezoek aan Bodrum is de dagmarkt in Milas. Een typisch Turkse markt waar je overheerlijke producten kunt kopen en heel veel kleding. Het ademt een gezellige sfeer uit en hier komen toeristen en de locals elkaar tegen. Je kunt je er makkelijk 3 uur rond lopen en met de restaurantjes aan de zijlijn is dit een heerlijke dag voor jong en oud.  Deze activiteit wordt al aangeboden vanaf 10 € op straat tot 25 € bij je host(ess).

http://dutchtraveller.nl/

Milas markt

4. Boottocht Bodrum

Er zijn veel mogelijkheden om een dagje op zee te zitten in een typische Turkse Gulet. Je kunt naar het zwarte eiland Karaada varen. De tochten worden inclusief lunch aangeboden. Neem de tijd om een goede aanbieder te vinden want in de kwaliteit van deze tochten zit een groot verschil. Kies  bijvoorbeeld niet voor een all-inclusieve tocht. Deze worden veelal gekozen door heftige drinkende Russen of Engelsen. Mijn tip boek deze activiteit bij je reisleider of vraag naar de gasten die mee gaan. Je hebt boottochten waar alleen Scandinavische en Nederlandse gasten op zitten. prijzen verschillen tussen de 10 € en 40 €

gulet

Traditionele Gulet

3. Dagtrip naar Kos

Kos ligt op ongeveer 30 minuten varen van Bodrum. Het is zelfs te zien vanuit de Eeuwenoude haven van Bodrum.  Het is mooie mogelijkheid om twee landen in een vakantie mee te pakken. Daarbij heeft Kos veel te bieden zoals de thermale bron Embros Therme op enkele kilometers van Kos-Stad ligt.De kosten liggen tussen de 25 € en 50 € afhankelijk of je de boeking op straat boekt of bij een agentschap of host.

2. Dalyan

Dalyan is een van de twee excursies die massaal wordt geboekt en echt een aanrader is. Het is vanuit Bodrum ongeveer 3 uur rijden. Een flinke rit maar daarvoor krijg je ook veel terug.  De unieke Caretta Caretta, een waterschildpad die deze plek als broedplaats heeft gekozen. Daarbij kun je hier een verjongingskuur in een van de modderbaden nemen die je 10 jaar jonger moet maken(geen garantie). De koningsgraven van Caunos zijn met een wonderlijke boottocht al een excursie op zich. Kortom een echte aanrader. Prijzen verschillen van 40 € tot 100 €.

caretta-caretta

Caretta-caretta waterschildpad

1. Efeze

Efeze is de belangrijkste archeologisch plek van heel Turkije. Het is een ruinestad met verschillende highlights zoals de Celsius Bibliotheek. Deze is  gebouwd tussen de 114 en 125 jaar voor Christus. Een amfitheater wat plek boodt aan 24.000 bezoekers. Het is wel aan te raden om in de ochtend deze plek te bezoeken omdat het in de middag erg warm kan worden. Prijzen georganiseerd liggen tussen de 40 € en 100 €.

Tip: Boek een auto en ontdek deze plek op eigen vervoer.

efeze

Amfitheater Efeze

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Subscribe & Follow
    Recente reacties