Azie Bestemmingen Cambodja

Siem Reap met het Angkor

Ik neem jullie graag mee naar Siem Reap. Een Provincie in het noorden van Cambodja met de gelijknamige hoofdstad. Het is onder Backpackers erg populair doordat het in het Angkor gebied ligt, ik vond het zeer Indrukwekkend!

Angkor of Yasodharapura is een ruïnestad en was de vroegere hoofdstad van het Khmer-rijk ook wel Angkor-rijk genoemd. Het rijk heeft bestaan tussen de 9de en 15eeuw. Het rijk beheerste grote delen van het hedendaagse Thailand, Laos en Vietnam tot dat het verslagen werd in 1431 door Koningrijk Ayutthaya een van de Thaise koninkrijken. De stad omvatte het ommuurde Angkor Thom met daarbuiten het Angkor wat.

angkor

Het is het grootste religieuze monument in de wereld met een oppervlakte van 126,6 hectare grond.

De bezienswaardigheden van Siem Reap die wij bezocht hebben.

1.Angkor Wat

angkor

Het werd in eerste instantie gebouwd als een hindoetempel voor het Khmer-rijk en transformeerde geleidelijk in een Boedhistische tempel tegen het einde van de twaalfde eeuw. Angkor Wat bestaat uit de tempelberg en de tempelgalerij. Het staat bekend om de architectuur van de Khmer met zijn gegigantische hoeveelheid bas-reliëfs. De gigantische slotgracht werd gebouwd ter bescherming van de tempel voor de gevaren uit de jungle. Het straalt iets Magisch uit!

2. Bayon Tempel

Deze tempel is bekend van zijn 54 torens met op elke toren 4 gezichten. Er zijn verschillende theorieën over de gezichten. De gezichten van Bhrahma, wat afstamt uit het hindoeïsme. Sommige beweren dat het de gezichten van Boeddha zijn. Waarschijnlijk zijn beide waar, Jayavarman VII de koning was zelf boedhistisch maar had een volk wat voor 90% uit Hindoestanen bestond. De koning heeft waarschijnlijk slim gebruik gemaakt van de situatie en heeft de waarheid in het midden gelaten.

3. Ta Phrom Tempel,

Gebruikt als locatie bij de Tomb Raider. Het is een geweldige tempel mede doordat deze tempel op is gegaan in de natuur. De Tempel is in de greep van de een wurgvijg. Er is besloten om de boom zijn gang te laten gaan en de natuur over het lot te laten beslissen.

Thom raider Temple

4. Angkor Thom

Dit is het ommuurde gedeelte van de stad Angkor. Het is in opdracht van Koning ayavarman VII gebouwd en het ligt aan de oever van de Siem Reap rivier. In Angkor Thom heb je enkele ruïnes die men kan bezichtigen bijvoorbeeld Bayon, Baphuon en Phimeanakas.

angkor thomangkor thom 2

5. Banteay Srei-Tempel

Deze Tempel is vooral bekend door zijn architectuur uit de Khmer tijd. In deze roze zandstenen Tempel zijn talloze gedetailleerde bas-reliëfs gemaakt. Het ligt ongeveer 25 km van Angkor wat en Angkor thom af maar het is zeker de moeite waard.

Banteay

 

 

1 Comment
  • Reply
    Route Thailand & Cambodja in 5 weken
    mei 6, 2016 at 5:18 pm

    […] Siem Reap: 4 dagen. Je wordt door de busmaatschappij afgezet bij een lokale agentschap waar een horde aan Cambodjanen de nieuwe groep backpackers al aan het opwachten zijn. Ze brengen je naar een hotel of regelen al vast de excursies die je wilt gaan doen. Trap er niet in! Kies zelf een leuk en gezellig hostel uit en laat je niks wijs maken door de fanatieke Cambodjanen. […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe & Follow
Recente reacties