Reisblog Reisverhalen

Wat voor Type vakantieganger ben jij?

Van azijnpisser tot brombeer maar de altijd goed gehumeurde optimist dat is toch wel mijn favoriet. De laatste jaren hebben we veel verschillende type mensen gezien op verschillende bestemmingen en dit zijn toch wel de types die eruit springen.

Een aantal type vakantiegangers die je maar beter thuis kunt laten of juist mee moet nemen. Staat jou reisgenoot hier tussen??

De Azijnpisser – Een azijnpisser of azijnzeiker is iemand die vaak als zuurpruim wordt bestempeld. Het is iemand die altijd wat te zeuren heeft vaak zonder reden. Het is een chagrijnig persoon vaak ook een pessimist. Het zijn ook mensen die moeilijk te stoppen zijn als ze eenmaal op vakantie zijn en er is iets niet naar verwachting. Mocht de azijnpisser het op zijn heupen hebben gedurende een vakantie dan gaat dit ten koste van de vakantiebelevenis voor het gehele reisgezelschap.

advies: bestudeer de gemoedstoestand van de azijnpisser goed voor de vakantie, is zijn toestand dermate slecht adviseer ik een andere vlucht voor deze persoon te boeken. Ergens waar jullie in ieder geval niet zijn.

De Brombeer – Een brombeer of brompot is een man of vrouw die vaak moppert en humeurig is. Een brombeer is vaak thuis al erg maar als deze persoon op vakantie is gaat deze karakter eigenschap nog een stap verder. Hij klaagt vaak tegen het reisgezelschap en die hebben de meeste last van deze persoon.

advies: Pak de brombeer hard aan en laat hem op vakantie gerust een keer in het hotel wanneer jullie uit eten gaan ‘Stuur hem geen foto’s’ het is niet de bedoeling afstand te creëren. Deze persoon zal hierna zijn gedrag in veel gevallen aanpassen. Mocht dit niet het geval zijn, succes!

Het zonnetje in het hotel – De altijd goed gehumeurde vakantieganger. Hij of zij is altijd positief en staat open voor leuke en uitdagende activiteiten op vakantie, wil ook graag de omgeving zien en s’avonds is het altijd gezellig met diegene. In de ochtend is het gezellig aan het ontbijt en deze persoon maakt op vakantie zelfs nieuwe vrienden. Neem deze persoon vooral mee op vakantie!!

advies: Neem deze persoon altijd mee, zorg ervoor dat die persoon al vroegtijdig heeft besloten met jou op vakantie te gaan. Je wilt niet hebben dat er iemand anders vandoor gaat met jou vakantietopper!

De Druktemaker – De druktemaker of Zenuwlijer is een persoon die je vanaf moment een niet meer herkent op vakantie, hij heeft zijn persoonlijkheid thuis gelaten en is helemaal de weg kwijt op vakantie. Hij loopt van hot naar her, liever laat je deze personen thuis. In de avond uurtjes beleef je toch wel heel veel gezelligheid aan ze en daarom mogen ze mee.

advies: Neem medicatie voor deze persoon mee zodat je waar nodig deze toe kunt dienen.

De Regelneef – De regelneef wordt ook vaak een bemoeial genoemd. Deze persoon heeft voordelen maar ook zeker nadelen. Hij verdiept zich vaak al ver voor de vakantie in de leukste plekjes en beste deals. nadeel hiervan is dat je eigenlijk geen keuze hebt dan heb te volgen want hij of zij wordt boos mocht je zijn advies niet opvolgen. Dit kan tot ruzies lijden, pas hier voor op.

advies: bepaal voor jezelf goed of je een regelneef mee neemt op vakantie zo ja, laat hem zijn ding doen en je zult veel mooie en leuke dingen doen.

 

Wie herken jij ? Deel dit bericht met hem of haar

 

No Comments

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe & Follow
  Recente reacties
  pixieorangeproteus89943

  Bekijk volledig profiel →