Bestemmingen Bosnië-Herzegovina Europa

Mostar, een parel in de Balkan Mostar

[:nl]Mostar is een grote en van oudsher belangrijk stad in Bosnië enHerzegovina. Het ligt centraal in Bosnië-Herzegovina en was een verbindingsstad tussen de Adriatische zee en de Balkan. De stad is bekend om de oude brug die in de dertiende eeuw gebouwd werd van hout maar in 1566 werd vervangen voor een stenen exemplaar. De oude brug vertaald ‘Stari Most’ is een herkenbaar beeld van de Ottomaanse architectuur.

De plaats Mostar is fantastisch gelegen tussen gigantische bergtoppen met een binnenstad waar je je ogen uitkijkt. Het heeft iets sprookjesachtige en is zeker de moeite waard. De prijzen identiek met de prijzen in Nederland alleen de waarde van de munt is de helft, 1 Bosnische mark is ongeveer 0.5 €.

De stad trekt veel toeristen aan en dit is ook wel te zien aan het aantal restaurantjes in het oude centrum. Je kunt er romantisch dineren en heerlijk rondlopen tussen de souvenir winkeltjes. Je kunt Mostar het beste bezoeken in het voorseizoen dit om aan de toeristenstroom te ontsnappen. Mei is een perfecte maand om een bezoek te brengen en dan helemaal in de ochtend tot 12 uur.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wij hebben zelf in  b&b Mooostar onze nacht doorgebracht en dit verblijf is een echte aanrader. Wij kwamen aan om half 12 in de avond na een lange autorit en we hoopten dat er nog iemand was. Bij de deur stond een telefoonnummer en deze hebben we gebeld, binnen 5 minuten was er iemand die ons naar binnen liet. Het is er super netjes allemaal en je kunt niks negatiefs vinden op de afwerking van dit verblijf. Ze waren er gastvrij en het uitzicht was super. We kregen de kamer op de bovenste verdieping en dit is wel echt een aanrader. Super uitzicht over de oude stad. Een klein minpuntje was het ontbijt, deze is niet heel uitgebreid, iets meer keuze in brood zou fijn zijn. we hebben 50 Euro betaald voor 2 personen per nacht.

 

 

[:en]Mostar is a large and historically important town in Bosnia enHerzegovina . It is centrally located in Bosnia and Herzegovina was a connection between the city Adriatic Sea and the Balkans. The city is known for the old bridge which was made of wood but was replaced in 1566 built in the thirteenth century stone copy . The old bridge translated ‘ Stari Most ‘ is a recognizable image of the Ottoman architecture.

The city of Mostar is fantastically located between gigantic mountain peaks with a downtown area where you look out your eyes. It has something magical and well worth the effort. Prices are identical to the prices in the Netherlands only the value of the currency is half , one Bosnian Mark is about 0.5 € .

The city attracts many tourists and this is also evident from the number of restaurants in the old town . You can enjoy a romantic dinner and walk around between the delicious souvenir shops.  You can visit Mostar the best in the preseason in order to escape the tourist flow .
May is a perfect month to visit and then all the way in the morning until 12 o’clock


Deze diashow vereist JavaScript.

We stayed in  b&b Mooostar t and this stay is highly recommended . We arrived at half 12 in the evening after a long drive and we hoped that there was still somebody. At the door was a phone number and we called , there was someone who showed us inside within 5 minutes. It’s all super neat , and you can not find anything negative on the surface of this vessel . They were welcoming and the view was superb. We got the room on the top floor and this is really a must. Super view over the old town . A small minus was the breakfast, it is not very extensive, little choice in bread would be nice. we paid 50 euros for two people per night.

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe & Follow
Recente reacties