Bestemmingen Griekenland Reisblog Reistips

Lesbos – 15 Tips voor een geslaagde Vakantie

Mytillini, Het eiland dat in de schaduw staat van het massa toerisme op Griekenland. Met authentieke dorpjes en de gastvrijheid van de bevolking dat op nummer 1 staat is dit een ware  ‘secretescape’. Een plek waar je tot rust komt maar ook de natuur in kunt, de schitterende hoofdstad Mytillini is bruizend en heeft veel te bieden. Ik heb hier 6 maanden gewerkt en deel graag met jullie mijn top 15.

 

1 Ouzo drinken in Plomari

Plomari is de stad van de Ouzo. In heel Griekenland zijn de flessen die uit dit district komen bekend en verheven boven de concurrentie. Barbayannis is een brouwerij net iets buiten het centrum waar je een rondleiding kunt krijgen. Ze hebben hier ook een museum waar de geschiedenis van dit drankje wordt omschreven.

2 Flamingo’s spotten nabij Kalloni

Deze baai is de thuisbasis voor vele bijzondere en unieke vogels. Jaarlijks komen hier duizenden vogelspotters op af. Het is een belangrijk natuurgebied waar het ecosysteem op nummer 1 staat, spot een zwarte reiger of geniet van de vele flamingo’s die hier hun thuisbasis hebben.

3 Roadtrippen en oude volkswagen t2 busjes spotten

Volkswagen heeft zoals op vele plekken zijn auto’s en bussen verkocht, ook op Lesbos. Op dit eiland zie je ze geregeld achter een schuur staan, verroeste bovenlaag en in jaren geen kilometer mee gereden. Ga jij op zoek naar deze schitterende volkswagen klassieker.

4 Bezoek minstens 1 klooster

Het meeste bekende klooster ligt enkele kilometers buiten Kalloni, het Saint Ignatios klooster wat een bezoek zeker waard is. Mijn favoriet ligt bij de plaats Mantamados het Moni Agios Taxiarchis klooster. Het is vanuit de toeristische plaatsen Molyvos, Petra, Anaxos ook een schitterende autoroute naar dit klooster.

5 Huur een Quad en ontdek het onontdekte binnenland

De binnenlanden van Lesbos zijn schitterende en puur, vele zandwegen die je naar kleine dorpjes leiden. Het is een heel avontuur, een mooie plek om met je Quad naar toe te rijden is: Klapados Waterfall

TIP: Quad verhuur in Molyvos

6 Maak een hike bij Agiassos

Agiassos is de groene kern op het eiland vanuit hier maak je de mooiste wandelingen. Dit is ook goed te combineren met een dagje naar Plomari. Huur een Suzuki Jimmy en je kunt binnendoor over de zandwegen.

7 Breng een bezoek aan het versteende woud

Een uniek verschijnsel in Europa het versteende woud wat weer super te combineren is met een dagje naar het hippiedorpje Skala Eressos.

8 Vind de stranden bij Paralia Kampos Lesvos dichtbij Gavathas

9 Laat je verwennen bij de warmwaterbronnen van Gera

Een welnessresort aan de baai van Gera, warmwaterbronnen, massages, heerlijk eten. Je komt niks te kort wanneer je een bezoek brengt aan deze warmwaterbronnen.

10 Bezoek het Hippiedorpje Skala erossos

Vrijheid, gemoedelijkheid kenmerkt zich in dit dorpje. Vele gezellige hippieachtige barretjes vind je hier.

11 haal een broodje bij de afslag naar Plomari bij de Foodtruck

Locatie 

12 Een dagje na het strand bij Vatara

Het zandstrand met een lengte van meer dan 10km en een breedte op sommige plekken van wel 45 meter maakt dit het grootste strand van Lesbos.

13 Eet bij Kismet een heerlijk gemaakte Moussaka

Een ouder echtpaar die dit restaurant tot een groot succes maakt. Mevrouw in de keuken en Meneer is de gastheer, erg vriendelijk en heerlijk eten. De Moussaka is goed maar persoonlijk ben ik fan van de chicken curry. Het ligt schitterend in de haven van Molyvos.

14 Bezoek Aquaduct van Moria

Een waterweg van Agiassos naar Mytillini was mogelijk door de bouw van dit Romeinse Aquaduct. Het heeft een lengte van 170 meter en ligt 6km van de hoofdstad Mytillini vandaan

 

15 Bezoek de hoofdstad Mytillini in de avond

Mytillini wordt vaak overgeslagen omdat de meeste hotel 1,5 uur van de hoofdstad liggen. Erg zonde, het heeft de Griekse charme en alles wat je als vakantieganger zoekt, gezelligheid, barretjes een leuke winkelstraat. Mijn tip is om een nacht in Mytillini te boeken en het liefst in het centrum van de stad om volledig te kunnen genieten van de energie die de stad je geeft in de avond.

(Zie hier mijn blog over Lesbos)

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Subscribe & Follow
    Recente reacties