Azie Bestemmingen China

Zhangjiajie National Forest, China

Backpacken in China: Zhangjiajie ligt in de provincie Hunan in zuid-centraal China,  met het mooiste natuurgebied wat ik ooit gezien heb. Het is voor de natuurliefhebber een paradijs, hikes, uitzichten, flora en fauna. Een bestemming die echt boven aan je lijst moet staan als je naar China komt!

Er zijn vaak vragen over hoe het allemaal in elkaar zit hier in Zhangjiajie, welke gebieden zijn er in de omgeving? waar is nu precies de glazen brug? Hieronder vind je duidelijkheid en een paar leuke foto’s om alvast in de stemming te komen.

 

Er zijn 3 verschillende gebieden:
1 Wulingyuan met het Nationaal Forest Park (Natuurpark met de bailong lift)
2. Zhangjiajie met Tianmen Mountain National Park (Glazen pad om een rots)
3. Zhangjiajie Grand Canyon (Glazen brug)

 

Zhangjiajie-city, hier vlieg je op en hier komen ook de treinen aan. Deze plaats heeft het Tianmenshan Mountain gebied dit ligt pal naast het treinstation. Je hebt de foto’s misschien wel gezien maar daar heb je een hoge kalkstenen piek waar een glazenbrug omheen is gebouwd. Deze high light vind je hier en het is tevens een mooi gebied om wandelingen te maken. prijs is hoofdseizoen voor dit gebied is 248 rmb +/- 35€ en in het laagseizoen 168 +/- 23 €. Er gaat een kabelbaan naar de top.

Wulingyuan met het Zhangjiajie National Forest Park is doping voor elke natuurliefhebber.

Vanaf Zhangjiajie-city is het ongeveer een anderhalf uur rijden met de lokale bus, kosten 14rmb en de bus vertrekt naast het treinstation. de busjes rijden op en aan. Veel toeristen en backpackers boeken in Zhangjiajie een hostel of hotel maar doe dit vooral niet. Ga op zoek naar een hostel in het gebied van Wulingyuan en boek hier voor minsten 3 nachten een onderkomen. Je bent minimaal 3 volle dagen kwijt om dit fantastische gebied te ontdekken en te ervaren.

Ideale plek/verblijf nabij  Entree Wulingyuan

Ik verbleef in Zhangjiajie 1982 Chujian international youth hostel: Ideale plek op een paar honderd meter van de ingang. Prijzen in het restaurant zijn redelijk hoog en het is er koud (Enkelglas overal).Hieronder zie je een map van het gebied

kaart zhangjiajie

Rechts zie je Wulingyuan, het plaatsje stelt niet heel veel voor maar is wel gezellig. De entree ligt in deze plaats en biedt je de beste mogelijkheid om dit fantastische natuurgebied te ontdekken. De paarse lijn is de buslijn aan de onderkant van het gebied, de rode lijn is de buslijn die boven op het gebied loopt. Je kunt door middel van een kabelbaan of de Bailong lift omhoog. Ook zijn er 3 wandelroutes die je van boven naar beneden kunt doen of andersom. Houdt er rekening mee dat je redelijk goed getraind moet zijn om de routes van beneden naar boven te doen. Kosten voor de lift en de kabelbaan is 72rmb +/- 10€. Ik zou adviseren om omhoog te gaan met de lift of kabelbaan en vervolgens een van de routes naar beneden lopen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Het zijn ongelooflijk mooie routes en goed aangelegde paden, tevens ontvlucht je de massa’s chinese toeristen die in groepen alleen de high-lights bezoeken en niet over de wandelpaden lopen. Wie denkt dat dit natuurgebied geschikt is om zelf paden te gaan kiezen heeft het mis, die zijn er niet. wat op de kaart staat is het maar je zou kunnen zeggen dat dit meer dan genoeg is.

Geldigheid en prijzen Zhangjiajie National Forest

Je kaart voor het park is 4 dagen geldig en kosten in het hoofdseizoen 245 rmb en dan 3 rmb voor een verzekering die verplicht is. Voor de backpackers: laat je vooral lijden door het weer en kom dan naar dit gebied, wanneer het slecht weer is en bewolkt zie je vaak aan de bovenkant van het gebergte helemaal niks en dit is zonde, voor de toerist die niet flexibel is. Het blijft aan de onderkant van het gebergte mooi en maar hopen dat het weer goed is.

Deze diashow vereist JavaScript.

Dan heb je nog de Glazenbrug, de langste (430m) en hoogste(300m) in de wereld. Veel mensen denken dat dit in dit natuurgebied ligt Zhangjiajie National Forestligt.  De glazen brug ligt bij Zhangjiajie Grand Canyon ongeveer 20 km van Wulingyuan. Het is met de bus goed bereikbaar maar ook met de taxi (50-100 rmb).  Het gebied is momenteel erg in ontwikkeling om er ook een toeristische mega attractie van te maken. De Grand Canyon en de glazen brug, waarschijnlijk herken je het gebied over 10 jaar niet weer. Je zou deze dag mooi kunnen combineren met het Baofeng Lake wat aan de rand van Wulingyuan ligt.

glazen brug20161111_095512

7 Comments
 • Reply
  Yvonnevanderlaan.nl
  november 28, 2016 at 8:35 pm

  Okee, China is niet meer voor mij, maar als ik dit soort plekken dan voorbij zie komen… dan begin ik toch wel ernstig te twijfelen moet ik zeggen, haha. Prachtige plaatjes en dit lijkt me echt zo gaaf om met eigen ogen te zien!

  • Reply
   Timo
   november 28, 2016 at 9:17 pm

   ja het staat in mijn top 3 wat ik tot nu toe gezien heb.. de Chinese muur was ook indrukwekkend, China heeft toch wel wat veel mooie dingen te bieden.. ik zou een reisje naar china zeker niet op de black-list zetten;)

 • Reply
  Linda | travellersoftheworld
  november 28, 2016 at 11:29 pm

  Wij gaan deze zomer naar China en dit park staat bovenaan mijn lijstje! Nu hopen op goed weer,anders word ik denk ik echt even niet blij :p

  • Reply
   Timo
   november 29, 2016 at 6:44 am

   Ik ging in november, dat was best een klein risico.. maar als je wat langer gaat zou ik gewoon het weer laten bepalen wanneer je naar zhangjiajie gaat;) dan maar een extra vlucht het is het waard

 • Reply
  Budget China: Prijsoverzicht, kosten en bezienswaardigheden
  januari 4, 2017 at 6:00 pm

  […] – Guilin – Yangshuo – Fenghuang – Wulingyuan regio Zhangjiajie – […]

 • Reply
  17 daagserondreis door het Geweldige China, Azie op zijn best.
  maart 1, 2017 at 1:41 pm

  […] Zhangjiajie National Forest, China […]

 • Reply
  Mac Donalds Fillialen die je liever niet tegenkomt tijdens je reis
  april 10, 2018 at 11:56 am

  […] Zhangjiajie National Forest, China […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe & Follow
Recente reacties
pixieorangeproteus89943

Bekijk volledig profiel →