Avontuur Bestemmingen Europa Portugal Thema's

De Azoren een Zuid-Amerikaans gevoel in Europa

Ponta Delagada, Het meest Westelijke punt van Europa verwelkomt je bij aankomst met zijn Flora en Fauna. De eilandengroep de Azoren op 1500km van Portugal en 2500km van de Usa is boeiend en veelzijdig. Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen, door de komst van prijsvechters zoals ryanair is deze schitterende eilandengroep tegenwoordig ook voor de low-budget reizigers zeer interessant. Waardoor de toekomst voor de Azoren, er op het gebied van Toerisme waarschijnlijk de komende jaren grote stappen zullen maken. Maar is het eiland hier wel klaar voor? Portugal helpt bij de bevordering van het toerisme en verderop heb ik een gouden tip voor iedereen die graag naar de Azoren vliegt.

Weinig accommodatiemogelijkheden op de Azoren

Er zijn gratis campingplekken op het eiland en de Locals staan tegen een kleine vergoeding ook graag een kamer aan u af. Hier houdt het wel mee op voor de low-budget reiziger. Geen budget-hostels en de B&B zijn vanaf 40€ beschikbaar, tevens beginnen de prijzen van hotels ook bij dit bedrag maar veel keuze is er niet.

Actieve vakantie op de Azoren?

iets voor rustzoekers? Het leefritme is hier heel laag, iedereen die je tegen komt maakt tijd om een praatje te maken met zijn buurman. Maar buiten dat dit gebied zeer geschikt is om even lekker een periode helemaal niks te doen moet ik zeggen dat je hier het beste kunt kunt komen voor een van de geweldige hikes.

Met zijn vele kraters en de meren die hier in ontstaan, biedt dit gebied mooie maar ook zeer pittige hikes. De hoogteverschillen zijn erg groot waardoor je tijdens de hikes je bovenbenen erg zult inspannen. Een dagje met spierpijn mag je zeker incalculeren tijdens je reis. Een Fantastisch kratenmeer in het centrum van Sao Miguel is het benoemen zeker waard, Lagoa das Furnas.

Lagoa das Fogo moet je niet onderschatten!

In de middaguur komt dit kratermeer tevoorschijn uit zijn met mist bedekte camouflage. Een perfect balans tussen natuur en de aanleg van toeristisch voorzieningen om deze plek te kunnen bezoeken. Met een matig aangelegd pad zal dit bezoek niet alleen qua schoonheid bijblijven maar ook de uitdaging om het pad geheel af te lopen. Het is namelijk een ronde maar na 50% zal angst en de natuur jou hike skills zeker op de proefstellen. Voor de ervaren hiker geen probleem maar voor een beginnend hiker kan het zeker een uitdaging zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

Locals, Zuid-Amerikaans of getinte Europeanen?

De locals hebben iets Colombiaans, met veel sweaters en een relaxt loopje kom je zo overal tegen op straat. Een bijna desinteresse in vakantiegangers, het heeft zo zijn charme. Na 3 halve liters in het lokale café die veelal werd bezet door buurtbewoners was een klein praatje over een wedstrijd die op tv stond de opening om iets meer te weten te krijgen over de Portugees op de Azoren. Het is een zelfstandig volkje die geen poppenkast maakt. Volgens mij is het de nuchterheid!

De verschillende landschappen zijn super

Je gaat je niet vervelen, steeds worden je zintuigen weer geprikkeld door een landschap dat met jou reis mee veranderd. Van mistige bergtoppen tot de rotsachtige kust aan de noordzijde, de natuur heeft in dit gebied zich breed uitgespreid.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tip! Gratis Vluchten op de Azoren

Om de lokale economie op de kleinere eilanden te stimuleren heeft Portugal samen met SATA een overeenkomst gesloten.

Wanneer toeristen van het vaste land van Portugal naar de Azoren vliegen kunnen ze bij SATA aangeven wat de eindbestemming is. Mocht je nu op Sao Miguel vliegen en je vult in dat je eindbestemming Terceira is dan krijg je de binnenlandse vlucht gratis van SATA. Voor de terugweg geld precies hetzelfde dus je zult twee enkeltjes gratis kunnen krijgen. Op de website van SATA staat meer informatie

 

2 Comments
 • Reply
  Eva
  mei 21, 2017 at 10:06 am

  Klinkt goed en wat schrijf jij leuk, zeg! Groetjes, Eva

  • Reply
   Timo
   mei 21, 2017 at 10:35 am

   Ja de Azoren is echt een van mijn favoriete bestemmingen van de laatste jaren:D Dankje Eva!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe & Follow
Recente reacties
pixieorangeproteus89943

Bekijk volledig profiel →